Start Submission Become a Reviewer

Reading: Voor elkaar: werken aan de toekomstige patiënten- en cliëntenvertegenwoordiging

Download

A- A+
Alt. Display

Innovations in Social Practice and Education

Voor elkaar: werken aan de toekomstige patiënten- en cliëntenvertegenwoordiging

Author:

Erik Jansen

NL
About Erik

associate lector Capabilities in Care and Wellbeing, Research Centre for Social Support and Community Care, HAN University of Applied Sciences.

X close

Abstract

In tijden dat de samenleving en daarmee gerelateerd het veld van zorg en welzijn aan grote veranderingen onderhevig is, is het een legitieme vraag wat dat betekent voor de wijze waarop mensen met een (chronische) ziekte, een beperking of psychische problemen kunnen opkomen voor hun belangen. Ook de processen van belangenbehartiging zijn immers aan het verschuiven van bepleiten van belangen bij beleidsmakers naar actieve participatie in de beslissingen omtrent de uitvoering en de evaluatie van zorg- en welzijnsdienstverlening. Ook is het voor mensen niet meer vanzelfsprekend om lid te worden van een organisatie die de belangen van de doelgroep vertegenwoordigt.

DOI: https://doi.org/10.18352/jsi.644
How to Cite: Jansen, E., 2020. Voor elkaar: werken aan de toekomstige patiënten- en cliëntenvertegenwoordiging. Journal of Social Intervention: Theory and Practice, 29(2), pp.17–22. DOI: http://doi.org/10.18352/jsi.644
111
Views
88
Downloads
Published on 13 Mar 2020.

Downloads

  • PDF (EN)

    comments powered by Disqus